Om Dansk Yoga Uddannelse

Kort om uddannelsen

Dansk Yoga Uddannelse er en grundig uddannelse på 850 timer, som strækker sig over ca 15 mdr. Vi har ingen guru eller en bestemt yoga tradition eller retning, som vi følger. Vi lader os inspirere af forskellige traditioner og undervisere især inden for klassisk hatha yoga. Du kan tage uddannelsen i Valby eller Århus, hvor du sammen med maks. 14 andre aspiranter har undervisning en dag om ugen. Vores uddannelse er en af de mest grundige og velstrukturerede i Danmark, og vores eksamensbevis er et solidt kvalitetsstempel til din fremtid som yogalærer.

Under og efter uddannelsen bliver du en del af Dansk Yoga Forening – et netværk bestående af over 200 yogalærere fra hele landet, som jævnligt mødes på lokalmøder og kurser. Foreningen har også et forum på Facebook, hvor der er mulighed for sparring, at finde vikarer til sine hold, samt til tider at videregive hold.

Dansk Yogas historie

Dansk Yoga har uddannet yogalærere siden 1974. I starten blev lærerne uddannet efter mesterlæreprincippet, og der var derfor ingen fast struktur eller fælles standard. I 1982 blev der nedsat et udvalg i foreningen, som dels udfærdigede regler omkring uddannelse af yogalærere og forfattede en fælles grundbog, som blev grundlaget for vores nuværende analyseøvelser. Efterhånden blev lærerkræfterne samlet, så en lærergruppe i henholdsvis Jylland og på Sjælland uddannede yogalærere – som vi ser det i dag.

Hos Dansk Yoga har vi ingen guru eller en bestemt yoga tradition eller retning, som vi følger, men lader os inspirere af forskellige traditioner og undervisere. I forlængelse heraf vil yogalærere uddannet gennem Dansk yoga i praksis kunne undervise meget forskelligt, hvilket foreningen ser som en fordel, idet forskelligheden hos underviserne favner bredt og hermed signalerer den rummelighed og bredde, som foreningen står for.

Nu ser verden heldigvis anderledes ud end i 1970, og det såkaldt mystiske er ikke længere noget, man behøver at frygte. Også i Dansk Yoga forbinder vi os med yogaens rødder, og mange af medlemmerne har det spirituelle, meditative element med i deres undervisning, ligesom det nu er en naturlig del af uddannelsen.Karakteristisk for lærere uddannet gennem Dansk Yoga er, at de formår at tilpasse yogastillingerne, så alle kan være med, gennem små- og forøvelser eller variationer af de forskellige asanas. De er uddannet til at kunne tilgodese den enkeltes behov og formåen i undervisningen. Et andet særkende ved Dansk Yoga-lærere er den præcise måde at diktere øvelserne på, så man kan blive ført ind i stillingerne med lukkede øjne.
Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.