Dansk Yoga forening

Foreningen Dansk yoga blev dannet i 1970 ud fra ideen om at danske yogalærere skulle slutte sig sammen og arbejde på at tilpasse yogaen til dansk kultur og levevis. Yoga skulle være for alle mennesker i alle aldre uanset indstilling, fri af religion. Der skulle ikke være en Guru, og man kunne som lærer lade sig inspirere af yogalærere fra hele verdenen. Således blev Dansk Yoga dannet.

Foreningen har nu eksisteret i 50 år. Fra guruorienteret, eksotisk og lidt fremmedartet er Yoga i dag alment kendt og anerkendt. Der findes et vidt spænd af tilbud, og en stor del af Danmarks befolkning deltager på yogahold med kropsøvelser, åndedræt og afspænding i centrum.

Dansk Yoga er garant for kvalificeret undervisning. Du kan være sikker på at hver lærer møder dig med høj faglig grundighed og individuelt tilpasset undervisning.
Du kan finde en underviser her

Foreningen har en bestyrelse bestående af 6 medlemmer. Bestyrelsen arrangerer en årlig weekend med 3 dages yoga med generalforsamling og sociale events. Bestyrelsen forvalter hjemmeside og marketingbudget og svarer på alle henvendelser internt som eksternt. Derudover samarbejde foreningen med uddannelsen; deltager på undervisningsweekend, holder møder og fører tilsyn med den årlige eksamen.

Hvorfor være med i en forening?

Vi er 200 medlemmer i Dansk Yoga. Man bliver automatisk medlem efter endt uddannelse og bestået eksamen. I foreningen har vi et kollegialt netværk og flere muligheder for samlinger året igennem.
Se mere under ’aktiviteter’

"Jeg er i et fag jeg virkelig holder af, og jeg bliver nok aldrig helt færdiguddannet. Undervisning bliver aldrig status quo, fordi de mennesker jeg møder derude på måtterne alle er forskellige. Deltagerne har alle forskellige aldre, forskellige historier, årstidernes cyklus er i konstant ændring, ny viden kommer frem og gamle erfaringer skal måske erfares på ny. Jeg kan til stadighed udøve ’begynders sind’ i yogafaget og blive overrasket over nye opdagelser og feedback. Og det gælder både når jeg selv underviser, som når jeg modtager yogaundervisning. Jeg har et stort behov for selv at blive undervist og at blive inspireret, men også at dele mine erfaringer, høre andre kollegers mening og bare nørde med faget. I yogalokalet er jeg alene, men i foreningen møder jeg et fællesskab og et ligesind, og en fantastisk diversitet i de veje vi har valgt at følge. Det er super spændende og virkelig inspirerende. Derfor er jeg rigtig glad for at være med i foreningen Dansk Yoga."

Lene Anine Krogh, formand Dansk Yoga
Scroll til toppen