Ofte stillede spørgsmål

Hvordan adskiller Dansk Yoga Uddannelse sig fra andre yogauddannelser?

  • På Dansk Yoga underviser vi små hold. Vi optager maks. 14 aspiranter på et hold. Det betyder, at der er god tid til at træne sin nye rolle som underviser, og du følges tæt af dine lærere i en intens udviklingsproces i et trygt miljø.
  • Vi er ikke bundet op til en bestemt yogaretning eller guru, og for os er der derfor ikke ét facit eller én sandhed.
  • I dag kan man blive yogalærer på mange måder; titlen er ikke beskyttet. Nogle steder kræver det kun få weekender, andre steder kræver det, at du flytter i ashram og omlægger dit liv i flere år. I Dansk Yoga afsætter du ca. en weekend om måneden i 1,5 år. På den måde får du tid til at udvikle dig til den yogalærer, som du har potentiale til at blive – uden at omlægge dit liv fuldstændig.
  • Karakteristisk for lærere uddannet gennem Dansk Yoga er, at de formår at tilpasse yogastillingerne, så alle kan være med, gennem små- og forøvelser eller variationer af de forskellige asanas. Du bliver uddannet til at kunne tilgodese den enkeltes behov og formåen i undervisningen. Et andet særkende ved Dansk Yogalærere er den præcise måde at diktere øvelserne på, så yogadeltagerne ville kunne deltage i en yogatime, selv med lukkede øjne gennem hele timen.
  • Du får mulighed for at undervise dit helt eget lille prøvehold i løbet af uddannelsen, hvilket sikrer, at du føler dig kompetent til at undervise efter endt uddannelse. På den måde er Dansk Yoga Uddannelse både en teoretisk og praktisk yoga uddannelse.
  • Du får løbende feedback samt 2 x supervision på din undervisning på dit prøvehold.
At uddanne sig til yogalærer er både en personlig udviklingsrejse og en mulighed for at skabe sig en meningsfuld levevej.
I Dansk Yoga Uddannelse er vi ikke bundet op til en bestemt yogaretning eller guru, så der ikke ét facit eller én sandhed. Fundamentet er Hatha, til tider krydret med andre yogaformer.

Uddannelsen kræver ingen specifikke forudsætninger men mere et ønske om samt mulighed for at engagere sig i en grundig uddannelse over tid. Du skal være parat til at committe dig for 1,5 år.

​Uddannelsen indeholder ca. 25 timers anatomiundervisning.

Uddannelsen omfatter ca. 350 kontakttimer samt 450 studie- og forberedelsestimer i alt over 1,5 år. Timetallet sikrer, at du bliver virkelig godt klædt på til at undervise grundigt, sikkert og differentieret.

Der er undervisning ca. en weekend om måneden - primært lørdag-søndag, men nogle gange starter vi allerede om fredagen.
Kontakt os for mere detaljeret information.

Du kan tage uddannelsen i Valby:
Skolegade 2A, 2500 Valby

Der er undervisning en hel weekend om måneden + fredage (typisk i tidsrummet 9-15).

Uddannelsen er i gang med strukturændringer, så kontakt os direkte for detaljeret info.

Vores hold er typisk på maks. 14 personer, så der er god tid til den enkelte.

Dansk Yoga Uddannelse er både en teoretisk og en praktisk yoga uddannelse. Gennem hele uddannelsen får du mulighed for at øve dig i at undervise i forbindelse med den ugentlige undervisning. Derudover får du på 2. år dit eget kaninhold, som du skal undervise i 1½ time hver uge i 16 uger.

Det første år får du det hele på plads i teorien. På andet år skal du ud og prøve det af med et kaninhold på ca. 6 elever, som skal undervises frem til din eksamen, og der laves rapport over 16 undervisningsgange à 1,5 time.
Du får supervision af din lærer, med feedback på din undervisning samt mulighed for at diskutere dine oplevelser og udfordringer.

Uddannelsen afsluttes med skriftlig og praktisk eksamen. Vi har vores egen eksamen, som gennemføres med lærere og eksterne censorer. Du får et eksamensbevis, som grundigt beskriver både på dansk og engelsk, hvad du har lært.

I dag kan man blive yogalærer på mange måder, titlen er ikke beskyttet. Vi har i Dansk Yoga valgt ikke at underkaste os nogle af de mere eller mindre selvbestaltede internationale certificeringer. Du får et eksamensbevis som grundigt beskriver både på dansk og engelsk, hvad du har lært.

Forberedelse til undervisningen og lektier må påregnes. Når vi bliver spurgt, hvor meget tid man typisk bruger på uddannelsen, siger vi gerne: Al den tid du har! Du bliver så opslugt og begejstret, mens du fordyber dig, at det slet ikke kan undgås.

Der er meget hjemmearbejde, du skal passe, og samtidig skal du udvikle din egen praksis. Det andet år underviser du dit eget lille hold “kaniner” i et intenst forløb, som dokumenteres i en rapport, som er en del af din eksamen.

Undervejs på uddannelsen skal du skrive en yogarelateret anatomiopgave samt en kortere selvvalgt opgave inden for ét af områderne:

  • Yoga og åndedræt
  • Yogafilosofi
  • Yoga med hensyn
  • Yoga og meditation
  • Yoga for gravide
  • Yoga mod stress og depression

Derudover kan du i løbet af 2. år se frem til at skulle i observationspraktik hos en en anden Dansk Yogalærer med henblik på se, hvordan vedkommende bygger sine programmer op, og hvordan vedkommende eksempelvis bruger kropssprog, stemme m.m. i sin måde at undervise på.

Uddannelsen starter hvert år i slut august eller start september.

Pris for 2021 – 2022:

Dansk Yogas uddannelse på Sjælland koster kr. 55.000,-

Ved optagelse betales et optagelsesgebyr på kr. 5000,- der sikrer din plads.

Resten betales i 5 rater a 10.000,- kr. fordelt over de 15 måneder.

Raterne betales henholdsvis d.: 1.9.2020, 1.1.2021, 1.3.2021, 1.6.2021, samt d. 1.9.2021.

Eller, der kan betales i 16 månedlige rater á kr. 3125,- kr. fra d. 1.8.2020 til og med d. 1.1.2021

Øvrige udgifter:
Indkøb af lærebøger, yogaudstyr, foreningskontingent, eksamensgebyr og din egen ugentlige yogapraksis hos en yogalærer, hvilket beløber sig til ca. kr. 3-5.000,- afhængigt af om du har udstyr allerede, om du køber brugte bøger osv.

Scroll to Top